"Doamne, bine ne este nouă să fim aici!"(Mt. 17,4)

Viața parohiei Ianuarie 1, 2013

                Acum, când omul „modern” nu mai înveşniceşte timpul vieţii răspunzând invitaţiei la Cină a Stăpânului, când mall-urile, restaurantele şi „cluburile” sunt „catedralelele” unde idolii acestui acestui veac îşi primesc închinătorii, o parte dintre credincioşii parohiei Sf. Împ. Constantin şi Elena şi Sf. Mc. Fanurie,  din Dancaş, au încheiat anul vechi – 2012 şi l-au început pe cel nou – 2013, în rugăciune.

                 Astfel, în seara zilei de 31 decembrie s-a oficiat slujba Utreniei şi Acatistul Sf. Vasile cel Mare, pentru ca, începând cu ora 0.00, să se săvârşească Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, urmată de slujba Te Deum-ului de Anul Nou, prin care am lăudat şi mulţumit Atotmilostivului Dumnezeu pentru cele bune şi pentru cele mai puţin bune întâmplate nouă în anul ce a trecut, şi am cerut împlinirea cererilor cele de folos în anul ce a venit.

                După slujbă, credincioşii, împreună cu preotul paroh, au ciocnit câte un pahar de şampanie şi au gustat din prinoasele aduse de fiecare.

                Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi oamenii , în anul ce a venit, cu belşug de roade în case, cu sănătate în trupuri şi în suflete şi cu fapte aducătoare de mântuire! La mulţi şi fericiţi ani!