„Astăzi, Stăpânul merge la Botez, ca să ridice firea omenească la înălţime!”*

Viața parohiei Ianuarie 7, 2013

               *fragment din Rugăciunea Sf. Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, pentru sfinţirea Aghiasmei Mari.

        Astăzi, întreaga creştinătate prăznuieşte Botezul Domnului Iisus Hristos, Cel ce, aşa cum mărturiseşte fiecare credincios, a primit a Se boteza în Iordan, de la Ioan, pentru a noastră mântuire. Astăzi, firea creată, prin Sf. Ioan, Înainemergătorul şi Botezătorul Domnului, se atinge de creştetul Stăpânului, iar focul dumnezeirii nu este mistuitor, ci sfinţitor.

         Astăzi, micul paraclis al parohiei Dancaş, a fost neîncăpător. Tineri şi bătrâni, au venit să se împărtăşească din harul sfinţitor al Sfintei Liturghii (a Sf.vasile cel Mare) pentru ca, apoi, să pornească în procesiune spre fântâna ce se află pe locul unde nădăjduim, cu ajutorul Atotmilostivului Dumnezeu, să înceapă, în acest an, lucrările de zidire a bisericii parohiale. Pe o vreme fumoasă de iarnă, într-un peisaj cum numai la sate mai găseşti, s-au înălţat rugăciunile pentru sfinţirea apei, pentru ca aceasta să primească harul izbăvirii şi binecuvântarea Iordanului.

          Pentru credincioşii prezenţi nu a contat ninsoarea viscolită care, vreme de câteva minute, s-a pogorât din cer. Cu toţii nădădăjduim să primim de la Dumnezeu, prin gustarea, timp de 8 zile, din Aghiasma Mare, sfinţire, sănătate, curăţire şi binecuvântare.