Al Tău sunt eu, mântuieşte-mă, că îndreptările Tale am căutat! (Psalmul 118,94)

Viața parohiei Martie 6, 2013

Zile de doliu pentru parohia Dancaş, întrucât, duminică, 3 martie 2013, după Sfânta Liturghie, am aflat că, la vârsta de 68 de ani, epitropul Bisericii, domnul Constantin Barbu (1945 – 2013), a trecut la cele veşnice. Sunt momente de tristeţe izvorâte nu din deznădejde (căci Sf. Ap.Pavel ne învaţă că nu trebuie să ne întristăm precum ceilalţi care nu au nădejde (I Tesaloniceni 4, 13) – necredincioşii ce văd în sfârşitul vieţii pământeşti finalitatea fiinţei umane), ci din durerea omenească a pierderii cuiva drag, a despărţirii temporare, cu nădejdea şi dorul revederii în Împărăţia lui Dumnezeu. Aşadar, lacrimile din ochii noştri sunt nimic alteva decât manifestarea văzută a dragostei şi respectului purtat domnului Constantin.

Fiind un om energic şi gospodar, s-a implicat activ în susţinerea activităţii Bisericii, visul său (ca şi a celorlalţi credincioşi ai parohiei), fiind acela de a vedea ridicat un locaş de cult în satul Dancaş (pe terenul aflat peste drum de gospodăria sa).

Până la numirea unui preot paroh, nenea Contantin a făcut mai multe demersuri la Centrul eparhial Iaşi în acest sens, astfel încât, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, sfinţea, în anul 1999, locul unde se va înălţa biserica.

La venirea preotului paroh în parohie, domnul Constantin (epitrop ales, 2010-2013) a fost printre cei care i-au fost alături în amenajarea paraclisului în care se oficiază sfintele slujbe. A contribuit la dotarea bisericii cu cele necesare slujirii, fiind alături de preotul paroh la toate activităţile desfăşurate în comunitate.

Pentru toate acestea, îi mulţumim domnului Constantin şi-L rugăm pe Milostivul Dumnezeu să îi ierte toată greşeala săvârşită cu voie şi fără voie şi să îl sălăşluiască acolo unde străluceşte pururea lumina feţei Sale!

Veşnică să-i fie pomenirea!